Αθλητικός Σύλλογος: "ΠΥΞ ΛΑΞ" ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, KICK BOXING

Εκπαιδευτής: Δαμαβολίτης Κώστας - Οδός: Μεταξάκη 2, Ηράκλειο Κρήτης - Τηλ. 2810-261064, Κιν 6944423141

PIX_LAX_LOGO.jpg

Από τις 10 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 19:00-20:00 μ.μ. 

θα πραγματοποιείται προπόνηση στόχων για όλους τους αθλητές του συλλόγου, από τον πτυχιούχο προπονητή

του πανεπιστημίου της Ουκρανίας και πρώην μέλος της εθνικής ομάδας πυγμαχίας της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ. 

PIX_LAX_LOGO.jpg


Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του γυμναστηρίου Πυξ Λαξ καθιερώνεται ως εξής:

Πρόγραμμα Μαθημάτων

 

                          Πρωινό             Παιδικά                        Απογευματινά

 

Δευτέρα             13:15         16:00 και 17:00        18:00   19:30   21:00

Τρίτη                                                                       18:00   19:30   21:00

Τετάρτη             13:15          16:00 και 17:00        18:00   19:30   21:00

Πέμπτη                                                                    18:00   19:30   21:00

Παρασκευή        13:15         16:00 και 17:00         18:00   19:30   21:00

Σάββατο                                                                  18:00

gg.jpg

Ένα νέο ειδησεογραφικό μέσο από τα σπλάχνα του τόπου μας έρχεται να πλαισιώσει και να στηρίξει το χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Το Greekfighter.gr είναι ο απόλυτος μαχητής της αθλητικής ενημέρωσης και των πολεμικών τεχνών». Είναι το ειδησεογραφικό Μέσο που μεταφέρει τον παλμό των γυμναστηρίων και των…ρινγκ στις οθόνες σας.

Πρόκειται για μια νέα προσπαθεια που ξεκινάει, με στόχο την κορυφή και φυσικά την ενημέρωση όλων όσων αγαπούν και ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Greekfighter.gr δεσμεύεται ότι το μεράκι και η αγάπη που έχουμε για τα μαχητικά σπορ θα μεταφραστεί και θα μεταφερθεί στις οθόνες σας μέσα από τα πολλά αποκλειστικά ρεπορτάζ και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση!

Διαβάστε Greekfighter.gr λοιπόν και μπείτε στη δράση!

creteplus.png

Οι αθλητές της Κρήτης «μάγεψαν» με την απόδοση τους, ολους τους Ηρακλειώτες μέσα από τους αγώνες «ΠΥΞ ΛΑΞ»

Ηράκλειο | 08/06/2016 - 15:52
Οι αθλητές της Κρήτης «μάγεψαν» με την απόδοση τους, ολους τους Ηρακλειώτες μέσα από τους αγώνες «ΠΥΞ ΛΑΞ» (vid)
Το ενδιαφέρον για τα μαχητικά αθληματα είναι πολύ μεγάλο στο Ηράκλειο και η απόδειξη είναι οι διασυλλογικοί αγώνες «Πυξ Λαξ» που πραγματοποιηθηκαν.

Ενα ενδιαφέρον που ήταν πάρα πολύ μεγάλο, όχι μόνο από τα σωματεία όλης της Κρήτης, αλλά και από τους πολίτες. Δεκάδες αθλητές από όλες τις ηλικίες μετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση, με στόχο να διακριθούν και να προάγουν το άθλημα, κάτι που κατάφεραν. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι αγώνες που πραγματοποιηθηκαν τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές το Παγκρήτιο πρωτάθλημα ΠΥΞ ΛΑΞ στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε με μεγάλη επιτυχία, με την συμμετοχή  αθλητικών συλλόγων από όλη την Κρήτη ενόψει των  δύο μεγάλων  αθλητικών διοργανώσεων που θα λάβουν χώρα στο τρέχον έτος, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΥΞ ΛΑΞ που θα γίνει 2 Ιουλίου στην Αθήνα  και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΠΥΞ ΛΑΞ που θα γίνει 19 Νοεμβρίου στην Ιταλία. 

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τριάντα τέσσερις αθλητές από δέκα ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στην προσπάθεια  ήταν ο Δήμος Ηρακλείου με την ΔΟΠΑΦΜΑΗ όπου έκανε χορηγία τα έπαθλα και τους επαίνους των αγώνων και όλη η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος στην οποία υπάγεται και ο κλάδος άθλησης του ΠΥΞ ΛΑΞ. 

Καλύτερος αγώνας της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο τελικός της κατηγορία παμπαίδων στα 36 κιλά μεταξύ των αθλητών Αρβανιτάκη Γιώργου από τον Α.Σ.Αγία Βαρβάρα και τον Παπαγιαννάκη Γιάννη από τον Α.Σ.Κ.Λ.Μ. 

Οι μικροί μαχητές μάγεψαν το κοινό με την υψηλή τεχνική και την μαχητικότητα τους.

 

Τα σωματεία  οι προπονητές  και η τελική κατάταξη των αθλητών που συμμετείχαν στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα ΠΥΞ ΛΑΞ είναι: creteplus.png

Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)

Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)

Ηράκλειο | 08/06/2016 - 08:00
Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2016 η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος μέσω του κλάδου άθλησης ΠΥΞ ΛΑΞ διοργανώνει σεμινάριο με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του kick boxing Πάρη Βασιλικό!

Μια εκδήλωση που θα γίνει στο Γυμναστήριο «Παγκράτιο» του Αθανασίου Βουλγαρίδη οδός Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο Κρήτης ώρα 12:00 π.μ.

Το σεμινάριο θα είναι 2ωρο και ο κ.Βασιλικός θα επικεντρωθεί στο τεχνικό μέρος του ΠΥΞ ΛΑΞ στη μεθοδολογία της προπόνησης και στα προγράμματα του αγωνιστικού τμήματος του, που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και στα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τα ομαδικά τμήματα που έχουν ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ΠΥΞ ΛΑΞ.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ο κ. Βασιλικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις προπονητών και θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου.   


Ο Θρύλος

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 , το kick Boxing , ήταν στην πραγματικότητα ένα άγνωστο άθλημα στο ευρύ κοινό. Οι Ελληνικές συμμετοχές σε παγκόσμιες οργανώσεις ήταν μηδαμινές. Όσοι Έλληνες είχαν λάβει μέρος προερχόντουσταν από χώρες του εξωτερικού. Η απουσία προπονητών αντίστοιχου επιπέδου , αθλητικής εμπειρίας , συναθλητών επιπέδου , βασικών υποδομών στην Ελλάδα-και ακόμη περισσότερο στην Β.Ελλάδα - ήταν πλήρης. Υπό αυτές τις συνθήκες ( όσο αυτές μπορούν να αποδωθούν με λίγες κουβέντες) , ο Πάρης Βασιλικός διέγραψε μια αθλητική πορεία που θα την ζήλευαν και ξένοι αθλητές προερχόμενοι από τις μητροπόλεις του αθλήματος.

Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της WAKO και αργότερα την επαγγελματική ζώνη της WAKO . Μια ζώνη που μέχρι σήμερα μόνο ένας ακόμη κατάφερε να κατακτήσει! Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από έναν μαθητή του Πάρη Βασιλικού , ο Γιάννης Σοφοκλέους. Το σημαντικότερο όμως της πορείας του Πάρη Βασιλικού δεν είναι μόνο οι διακρίσεις , αλλά το γεγονός ότι συμμετείχε σε παγκόσμιες διοργανώσεις και στάθηκε επάξια απέναντι στα μεγαλύτερα παγκόσμια ονόματα του αθλήματος, όπως αναφέρει το polemikestexnes-martialarts.blogspot.gr!  Αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία κιλών , με σαφή μειονέκτημα βάρους και έφτασε να παίξει απέναντι στον Jerome Le Banner και στον Ernesto Hoost!


Με τον Ernesto «Mr Perfect» Hoost

Πολύ πριν σηκώσει την ελληνική σημαία στα σαλόνια του kickboxing o Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Πάρης Βασιλικός εκπροσωπούσε την χώρα μας απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα

Ο Δάσκαλος (σήμερα) από την Καβάλα έφτασε να παίζει το 2000 με τον, ίσως κορυφαίο heavyweight kickboxer όλων των εποχών, Ernesto «Mr Perfect» Hoost στα προημιτελικά του K-1 World Grand Prix 2000 στη Nagoya της Ιαπωνίας!

Παράλληλα με την αθλητική του πορεία και μέχρι τις μέρες μας , προπονεί και μεταδίδει την αθλητική του εμπειρία , την επιμονή και την δύναμη της θέλησης. Έχει υπάρξει και συνεχίζει να υπάρχει ως δάσκαλος για τους σημαντικότερους μετέπειτα αθλητές.Σελίδες : 012